Behandelteam

Het multidisciplinaire behandelteam van MedifitReha

Dr. Francisco Cholbi – Medico rehabilitador

Dr. Mart Jan Rongen – Medisch directeur

Dr. Rongen is een ervaren chirurg met een aantoonbare staat van dienst in de medische praktijk. Hij is werkend in de Oncologie, Spoedeisende Hulp, Critical Care Medicine, en Algemene Chirurgie. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht.

 Miguel Martorell Schonenberg – Algemeen Directeur

 

Gerard Krol – algemeen directeur

Gerard is manueel therapeut, sport fysiotherapeut, specialist in longrevalidatie en in de temperomandibulaire therapie en heeft een master in acupunctuur. Hij heeft veel ervaring opgedaan in verschillende fysiotherapiepraktijken en revalidatiecentra in Europa. Daarnaast heeft hij bedrijfsadministratieve informatica, sporteconomie en marketing gestudeerd. Het kunnen bijdragen aan iemand zijn gezondheid is wat hij zo leuk vindt van het werken binnen de gezondheidszorg.

Dr. Laura van Lochum – Cardioloog

Dr. van Lochem is in Nederland opgeleid tot cardioloog, met als specialisatie erfelijke (familiaire) hartziektes.  Dr. Van Lochem werkt sinds enkele jaren in Spanje.

Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technieken en behandelingen en om te voldoen aan de Europese richtlijnen voor cardiologen, blijft Dr. Van Lochem zich continu bijscholen.

Als cardioloog vindt ze het belangrijk een goed en open contact met haar patiënten te hebben. De patiënt staat centraal en er wordt tijd gemaakt voor de patiënt om zijn verhaal te doen.  Voor de cardioloog is het heel belangrijk inzicht te hebben in de medische achtergrond van de patiënt, waardoor er een correcte diagnose gesteld kan worden, gekoppeld aan de juiste behandeling.  Dr. Van Lochem geeft in begrijpelijke taal uitleg over het ziektebeeld en de behandeling en is nauw betrokken bij uw revalidatiebehandeling.

Berrie Gerrits – Psychotherapeut / GZ-Psycholoog

Berrie zijn werkwijze kenmerkt zich door een concrete en heldere aanpak, gericht op versterking van de eigen mogelijkheden in het hier-en-nu. Hij combineerd gesprekken met cognitieve trainingen voor de aandacht, de concentratie, het werkgeheugen, intellectuele vaardigheden en prikkelverwerking.

Naast het werken bij revalidatiekliniek Medifit Reha heeft hij een eigen praktijk en geeft hij les bij LerendBrein (Jungle Memory, Acoustic Pioneer, RaiseYourIQ), verzorgt hij lezingen en workshops en is hij als freelance docent verbonden aan de HAN en Saxion Hogeschool.

Evelien von Eije – Psycholoog

Als GZ-psycholoog heeft ze ervaring met het behandelen en testen van kinderen, jongeren en volwassenen. Ze vind het een uitdaging om psychologische testen in te zetten om een elder en leesbaar verslag te schrijven met daarin praktische handvatten en tips voor het dagelijks leven. Dit verslag kan als handleiding gebruikt worden voor het omgaan met de eventueel ervaren problemen.

Ze werkt met verschillende methodieken, voornamelijk de cognitieve gedragstherapie, indien nodig voegt zij andere methodieken in de behandeling toe.

Binnen de werkzaamheden is het mogelijk de intensiteit van de behandeling vorm te geven, van een meer coachende vorm van behandeling tot een therapeutische behandeling.
Haar werkwijze is voornamelijk praktisch van aard. Ze vind het belangrijk aan te sluiten bij de cliënt en haar motto is dan ook: “Doen wat werkt!”.

Marjolein Nieuwpoort – Fysiotherapeut

Marjolein is een gediplomeerd Nederlandse fysiotherapeut. Zij heeft meer dan 20 jaar professionele ervaring op het gebied van neurologische en orthopedische revalidatie. In haar loopbaan heeft ze ook veel ervaring opgedaan met COPD revalidatie. Voordat ze naar Spanje kwam, werkte ze de laatste 5 jaar in het buitenland en behandelde ze patiënten met verschillende nationaliteiten en allerlei soorten aandoeningen.

Naast de Revalidatie heeft Marjolein veel ervaring in de behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zij combineert mobilisatietherapie met actieve therapeutische oefeningen en heeft een sterke focus op bewegen en zelfbehandeling.

“Revalidatie en herstel na letsel of chronische ziekte is hard werken voor de patiënt. Een deel van mijn werk is het begeleiden, stimuleren en motiveren van de patiënt. Met kennis, de juiste behandeling en goede communicatie met de patiënt zal het herstel veel effectiever verlopen!”

In 2018 heeft Marjolein een intensieve neurologische cursus afgerond gericht op Beroerte, MS, ALS, en andere centrale neurologische aandoeningen en in 2019 heeft zij de cursus Dry needling afgerond. In haar carrière heeft ze veel cursussen gedaan op alle gebieden wat maakt dat ze een breed ervaringsgebied heeft.

Rafael Abbott – fysiotherapeut / gezondheidswetenschapper

Rafa is fysiotherapeut en heeft een master in sportwetenschappen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de fysiotherapie, zowel in de sportfysiotherapie als op het gebied van de revalidatie. Hiernaast heeft hij een specialisatie in gezondheidswetenschappen en heeft hij uitgebreide ervaring en kwalificaties in neurologische revalidatie, voedingsleer, hydrotherapie, orthopedische revalidatie zowel traumatisch, pre- als postoperatief,  manuele therapie technieken, functioneel tapen (kinesiotaping – cursusleider), neurologische behandeling door Hippotherapie, longfysiotherapie en psychomorfologie. Dit alles gericht op het zo goed kunnen behandelen van de patiënten. Zijn passie ligt in het actieve revalidatieproces en hij is dan ook al sinds 2006 de leidinggevende in de revalidatie- en oefenzaal. Zelf is hij een top atleet en zijn grootste hobby is trail running (rennen  in de bergen), waarin hij top posities haalt in de meest extreme races zoals bijvoorbeeld de UTMB Montblanc (175km).

Victoria Richmond – fysiotherapeut

Victoria is in 2014 afgestudeerd in fysiotherapie aan de Universiteit van San Juan de Alicante; ze is meteen gaan werken bij een voetbalteam (Calpe) waar ze twee jaar lang ervaring heeft opgedaan op het gebied van sport. In deze periode begon ze ook te werken bij Medifit Reha, waar ze zich bezighield met verschillende patiëntenprofielen. Haar interesse ging uit naar de  manuele therapie en functioneel actief oefenen met de patiënten.

Zij voltooide de master in Orthopedische Manuele Therapie gebaseerd op het Maitland concept; ondertussen heeft zij ook de cursus conservatieve en invasieve fysiotherapie voor het myofasciaal pijnsyndroom gevolgd. Naast deze specialisatie heeft zij tijdens haar jaren hier ervaring opgedaan in zowel orthopedische-, hart-, long-, als neurologische revalidatie.

Victoria wijst er echter op dat “een groot deel van het herstel van de patiënt aan hen zelf te danken is, wij begeleiden, onderrichten en adviseren slechts naar gelang van de persoonlijke behoeften van elk individu”.

Naast de therapie legt Victoria de theorieën achter de mechanismen van pijn uit, zodat patiënten echt begrijpen wat er aan de hand is en de redenen achter onze aanbevolen richtlijnen of behandelingen begrijpen.

Mariana Alén González – Osteopaat (fysiotherapeut)

Mariana is afgestudeerd fysiotherapeute en is direct aan de Universiteit UMH Elche Osteopathie gaan studeren en heeft haar Master in de osteopathie behaald in 2017. Verder is ze gespecialiseerd in neurodinamica en tapen. Op dit moment is ze zich verder aan het specialiseren in echografie en de invasive fysiotherapie.

Ze is haar carriere begonnen in de sportfysiotherapie bij verschillende sportclubs en is daarna gaan werken in verschillende fysiotherapiepraktijken. Ze werkt nu alweer vele jaren met plezier in ons revalidatiecentrum als osteopaat. Haar betrokkenheid bij de patiënten en haar kennis die ze constant groter maakt door het volgen van opleidingen, cursussen en seminars, maken haar van grote waarde. Hiernaast heeft ze een grote interesse in voeding, wat een belangijk onderdeel is van de revalidatie.

Cristina Vallés Martín – fysiotherapeut

Heeft haar opleiding fysiotherapie gedaan aan de Universiteit Miguel Hernández in San Juan (Alicante). Na haar afstuderen heeft ze verschillende nascholingen gedaan zoals pilates, dry needling, sportfisioterapie en is gespecialiseerd in tendinopathieën. Ze werkt met veel enthousiasme op de klinische afdeling en dan vooral in de long- en geriatrische revalidatie waar haar interesses liggen.

Daniela Plietz

Ze heeft haar opleiding tot erkend fysiotherapeut meer dan 20 jaar geleden in Duitsland afgerond.

Onmiddellijk na het afronden van haar opleiding, volgde ze de cursus manuele lymfedrainage.

Fysiotherapie betekent voor haar werken volgens een holistisch concept en dus volgde verdere opleidingen in apparatuurondersteunde fysiotherapie, manuele therapie, rugtraining en diverse massagetechnieken.

Haar motivatie is altijd geweest om de mogelijkheden en vaardigheden van elke patiënt te bevorderen en te versterken en zo een waardevolle bijdrage te leveren aan hun levenskwaliteit.

Meer en meer behandelde ze in ons revalidatiecentrum neurologische patiënten, zodat het jaar 2018 ze aan een zekere heroriëntatie en uitdaging begon. Ze heeft inmiddels een Master in Neurologische revalidatie aan de universiteit van Valencia afgerond. Dankbaar voor al deze kennis en het leren van verschillende behandelingsstrategieën. Ze is nu bezig met een specialisatie binnen de neurologische revalidatie, invasieve elektrische stimulatie via de hersenen.

Cas van Voorthuizen – Manueel therapeut

Cas is een manueel therapeut met veel ervaring in de fysiotherapie. Hij heeft jarenlang een eigen praktijk gehad in Madrid. Wij zijn erg blij dat hij zijn ervaring deelt binnen ons revalidatiecentrum.

Vicent Camarena – fysiotherapeut

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
HCB Medifit