Hoe werkt het?

Hoe werkt revalideren in het buitenland?

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en België voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis of revalidatiecentrum worden door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Revalidatiecentrum HCB Medifit van ziekenhuisgroep HCB heeft een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om medische behandelingen mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten.

U ontvangt bij ons een intensief revalidatieprogramma (1 op 1) tegen hetzelfde tarief als in Nederland. Bovendien verlenen wij veel persoonlijke service zonder dat we hier extra kosten voor in rekening brengen. Uw verblijf in ons revalidatiecentrum, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, dit alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

Revalideren bij revalidatiekliniek Medifit in Spanje, hoe werkt het? In 5 stappen leggen we het uit:

  1. Diagnose en verwijzing
  2. Kosten en vergoedingen
  3. Ontzorging
  4. Uw reis naar Spanje
  5. Revalidatieprogramma en verblijf in Spanje

1. Diagnose en verwijzing

U hebt klachten en u heeft daarvoor revalidatie nodig, dan is het noodzakelijk dat er eerst een indicatie wordt gesteld en een verwijzing wordt geschreven door uw revalidatiearts. Deze moet aangeven welk revalidatietraject is geïndiceerd bij uw diagnose en of dit poliklinisch of klinisch moet zijn. Als u geen revalidatiearts heeft, dan kunnen wij er een adviseren die bekend is met onze manier van werken. Binnen ons revalidatiecentrum is er natuurlijk een revalidatiearts aanwezig, evenals een cardioloog en een longarts. De intake kan daarom ook via ons plaatsvinden, uiteraard alles volgens de nederlandse normen.

2. Kosten en vergoedingen revalideren in Spanje

Wij hebben contacten met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars. Wij dienen de aanvraag voor revalidatie in bij uw zorgverzekeraar en die geeft ons normaal gesproken binnen 10 werkdagen hun besluit. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering of een aanvullende verzekering heeft afgesloten, revalidatie wordt namelijk vergoed vanuit het basispakket.

Medifit behandeling

3. Ontzorging

Wij dienen de aanvraag in bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard regelen wij ook de verdere administratieve en financiële afwikkeling samen met u. Eenmaal in Spanje kunt u uitgaan van persoonlijke begeleiding vanaf het moment dat u landt op de Spaanse luchthaven tot u weer vertrekt naar huis. Een transfer tussen het vliegveld in Spanje naar het revalidatiecentrum HCB Medifit is inclusief bij klinische opname.

4. Uw reis naar Spanje

U vliegt naar Alicante of Valencia. Bij aankomst wordt u op het vliegveld ontvangen door ons personeel en naar het revaldiatiecentrum in Denia vervoerd. Revalidatiecentrum HCB Medifit ligt ongeveer een uur rijden van de luchthavens Alicante / Valencia. Op de dag van vertrek vervoeren wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug.

U wordt persoonlijk begeleid gedurende uw gehele verblijf zodat u zich zo prettig en comfortabel mogelijk voelt.

Medifit revalidatie

5. Revalidatieprogramma in Spanje

De eerste dag van het revalidatietraject begint altijd met onderzoeken en testen door uw casemanager, de therapeuten en artsen. Met de resultaten wordt een individueel behandelplan gemaakts dat vervolgens met u besproken wordt. U begint dus direct met de revalidatie. Tijdens het behandelproces zijn er iedere week evaluatiemomenten met u en uw casemanager en/of de revalidatiearts. Dit om het revalidatieprogramma ten allen tijden aan te passen aan dat wat u op ieder moment het meeste nodig heeft.

Ik wil me

aanmelden

Ik wil iemand

verwijzen

Bekijk het

aanbod

Stel een

vraag

Velen gingen u voor:

review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras. meer lezen

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Chiel (Michael) & Aty Visser-Dekker, Nederland

Michael kwam in een rolstoel aan in Moraira en vertrok met alleen een wandelstok als (tijdelijke) steun bij het lopen. Veel beter dan we ooit hadden gehoopt!
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.

Karin Takes, Nederland

Wauwww toch wel trots op mezelf maar vooral op jullie allemaal. Het warme gevoel als ik terugdenk blijf ik vasthouden. Moed, kracht, vertrouwen en levenslust allemaal fantastische kados die ik heb mogen ontvangen van jullie top team... meer lezen  

Bert Huizingh, Nederland

Aan ieder die heeft bijgedragen aan mijn herstel: daar ben ik zeer dankbaar voor. Het enthousiasme en de passie voor het vak spatten er vanaf. Daarbij opgeteld de persoonlijke aandacht en jullie oog voor de omstandigheden van dag tot dag, maken dat ik het gevoel heb een paar vrienden achter te moeten laten. Dus hierbij speciale dank aan Ana, José, Maria, Marjolein en aan jou voor jullie begeleiding! Mocht het tot verdere (medische) behandeling/revalidatie komen van de door jullie geconstateerde gebreken aan mijn linkervoet, dan zal ik er zeker mijn best voor doen om weer terug te komen onder de vleugels van Medifit!

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Lees meer

HCB Medifit