Hoe werkt het?

Hoe werkt revalideren in het buitenland?

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten in Nederland en België voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis of revalidatiecentrum worden door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Revalidatiecentrum MedifitReha heeft een ‘Medische Luchtbrug’ opgezet om medische behandelingen mogelijk te maken voor Nederlandse en Belgische patiënten.

U ontvangt bij ons een intensief revalidatieprogramma (1 op 1) tegen hetzelfde tarief als in Nederland. Bovendien verlenen wij veel persoonlijke service zonder dat we hier extra kosten voor in rekening brengen. Uw verblijf in ons revalidatiecentrum, de professionele Nederlandse begeleiding, de afwikkeling van het administratieve gedeelte, dit alles wordt zorgvuldig voor u geregeld. U hoeft zich nergens anders druk over te maken dan uw gezondheid.

Revalideren bij revalidatiekliniek Medifit in Spanje, hoe werkt het? In 5 stappen leggen we het uit:

  1. Diagnose en verwijzing
  2. Kosten en vergoedingen
  3. Ontzorging
  4. Uw reis naar Spanje
  5. Revalidatieprogramma en verblijf in Spanje
revalidatiecentrum receptie

1. Diagnose en verwijzing

U hebt klachten en u heeft daarvoor revalidatie nodig, dan is het noodzakelijk dat er eerst een indicatie wordt gesteld en een verwijzing wordt geschreven door uw revalidatiearts. Deze moet aangeven welk revalidatietraject is geïndiceerd bij uw diagnose en of dit poliklinisch of klinisch moet zijn. Als u geen revalidatiearts heeft, dan kunnen wij er een adviseren die bekend is met onze manier van werken. Binnen ons revalidatiecentrum is er natuurlijk een revalidatiearts aanwezig, evenals een cardioloog en een longarts. De intake kan daarom ook in Spanje plaatsvinden, uiteraard alles volgens de nederlandse normen.

2. Kosten en vergoedingen revalideren in Spanje

Wij hebben contacten met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars. Wij dienen de aanvraag voor revalidatie in bij uw zorgverzekeraar en die geeft ons normaal gesproken binnen 10 werkdagen hun besluit. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Het maakt niet uit of u een basisverzekering of een aanvullende verzekering heeft afgesloten, revalidatie wordt namelijk vergoed vanuit het basispakket.

Medifit behandeling

3. Ontzorging

Wij dienen de aanvraag in bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard regelen wij ook de verdere administratieve en financiële afwikkeling samen met u. Eenmaal in Spanje kunt u uit gaan van persoonlijke begeleiding vanaf het moment dat u landt op de Spaanse luchthaven tot u weer vertrekt naar huis. Een transfer tussen het vliegveld in Spanje naar het revalidatiecentrum MedifitReha is inclusief.

4. Uw reis naar Spanje

U vliegt naar Alicante of Valencia. Bij aankomst wordt u op het vliegveld ontvangen door ons personeel en naar het revaldiatiecentrum in Teulada / Moraira vervoerd. Revalidatiecentrum MedifitReha ligt ongeveer een uur rijden van de luchthavens Alicante / Valencia. Op de dag van vertrek vervoeren wij u naar de luchthaven voor uw vlucht terug.

U wordt persoonlijk begeleid gedurende uw gehele verblijf zodat u zich zo prettig en comfortabel mogelijk voelt.

Medifit revalidatie

5. Revalidatieprogramma in Spanje

De eerste dag van het revalidatietraject begint altijd met een consult met onze revalidatiearts, die vervolgens het behandelplan met u en het therapeutenteam zal bespreken. Vervolgens begint u veelal dezelfde dag met de revalidatie. Tijdens het behandelproces zijn er regelmatig evaluatiemomenten met u en een van de therapeuten en de revalidatiearts. Dit om het revalidatieprogramma ten allen tijden aan te passen aan dat wat u op ieder moment het meeste nodig heeft.

Ik wil me

aanmelden

Ik wil iemand

verwijzen

Bekijk het

aanbod

Stel een

vraag

Velen gingen u voor:

review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!
Medifit Reha