Longrevalidatie

Herstellen en grenzen verleggen

longrevalidatie - COPD - COVID

Hoe ziet het longrevalidatie programma eruit?

Het programma bestaat uit verschillende, goed op elkaar afgestemde onderdelen. Allereerst werken we aan verbetering van de lichamelijke conditie: longklachten, uithoudingsvermogen, spierkracht, adempatroon en voedingstoestand.

Daarnaast zijn er programmaonderdelen gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart in het dagelijkse leven. U leert de juiste aanpassingen te doen om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en onafhankelijkheid te bereiken. Het behandeltraject wordt, in overleg met onze Nederlandse longarts, afgestemd op de persoonlijke situatie van iedere patiënt.

Binnen het respiratoire revalidatieprogramma komen de volgende aspecten aan bod:

  • voeding
  • gewrichtmobiliteit
  • spierkracht
  • roken
  • ademhalingstechnieken
  • conditieverbetering
  • ontspanningtherapie
  • psychologie

Het longrevalidatieprogramma van MedifitReha is multidisciplinair in opzet en de teamleden overleggen iedere week met elkaar en met u hoe het programma individueel verloopt.

longrevalidatie - COPD - COVID
longrevalidatie - COPD - COVID

Uitstekende medische zorg in een gunstige omgeving

U wordt bij ons fysiek en mentaal sterker. Het gevoel van benauwdheid en vermoeidheid neemt af. Hierbij leert u om te gaan met uw longaandoening.

Tijdens de longrevalidatie verblijft u in revalidatiecentrum HCB Medifit gevestigd in Denia. Uw kamer bestaat uit een slaapkamer en een aparte zitruimte, er is een gezamenlijke eet- en verblijfruimte. Voor iedere longpatiënt is er een zuurstofconcentrator aanwezig. Uiteraard zijn er ook zuurstofflessen aanwezig.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/
HCB Medifit