Longrevalidatie

Herstellen en grenzen verleggen

longrevalidatie - COPD - COVID

Hoe ziet het long revalidatieprogramma eruit?

Het programma bestaat uit verschillende, goed op elkaar afgestemde onderdelen. Allereerst wordt er gewerkt aan verbetering van de lichamelijke conditie: longklachten, uithoudingsvermogen, spierkracht, adempatroon en voedingstoestand.

Daarnaast zijn er programmaonderdelen gericht op het verminderen van de beperkingen die u wellicht ervaart in het dagelijkse leven. U leert de juiste aanpassingen te doen om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven en onafhankelijkheid te bereiken. Het behandeltraject wordt, in overleg met onze Nederlandse longarts, afgestemd op de persoonlijke situatie van iedere patiënt.

Binnen het respiratoire revalidatieprogramma komen de volgende aspecten aan bod:

  • voeding
  • gewrichtmobiliteit
  • spierkracht
  • roken
  • ademhalingstechnieken
  • conditieverbetering
  • ontspanningtherapie
  • psychologie

Het longrevalidatieprogramma van MedifitReha is multidisciplinair in opzet en de teamleden overleggen iedere week met elkaar en met U hoe het programma individueel verloopt.

longrevalidatie - COPD - COVID
longrevalidatie - COPD - COVID

Uitstekende medische zorg in een gunstige omgeving

U wordt bij ons fysiek en mentaal sterker. Het gevoel van benauwdheid en vermoeidheid neemt af; er wordt geleerd om te gaan met uw longaandoening.

Tijdens de longrevalidatie verblijft u in het verpleeghuis Ana Maria Esponís Llopis gevestigd in Teulada – Moraira. Op de bovenste verdieping is de revalidatieafdeling met slaapkamers, gezamenlijke woon/eetruimte en de revalidatiezalen. Het verblijf voor longpatiënten is hier noodzakelijk vanwege de aanwezigheid van zuurstof uit de muur en voor de rustmomenten tussen de behandelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!

Longpatient, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
Medifit Reha