Over Ons

Ontmoet de mensen achter Medifit

Indien u kiest voor Medifit wilt u uiteraard weten welke mensen u gaan behandelen en wat onze visie is. Maak kennis met ons!

Revalidatiecentrum MedifitReha gelegen aan de Costa Blanca, in Spanje is opgestart door Miguel Martorell Schonenberg en Gerard Krol. Beide hebben fysiotherapie aan de Fontys hogeschool van Eindhoven gestudeerd. Na hun opleiding hebben ze vele bijscholingen gedaan, zoals o.a. manuele therapie, sportfysiotherapie, revalidatie therapie. Werkervaring werd opgedaan bij verschillende revalidatiecentra in Nederland (Eindhoven), Engeland (Londen), Italië (Milaan) en Spanje (Valencia).

In 1998 kwamen we weer samen en zijn we een fysiotherapiepraktijk gestart in Moraira. We hebben in de fysiotherapiepraktijk veel disciplines samengebracht om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. De kliniek groeide snel uit met verschillende disciplines. Hierdoor kwam het idee om een revalidatiecentrum met een unieke revalidatiefilosofie te beginnen.

In September 2002 was het zover, het Internationale revalidatiecentrum MedifitReha was een feit. Met de ervaringen die zijn opgedaan in verschillende grote revalidatiecentra in Europa zijn er verschillende revalidatieprogramma´s ontwikkeld. Alle revalidatietrajecten hebben als belangrijkste uitgangspunt; persoonlijke intensieve revalidatie afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de patiënt.

Revalidatiecentrum MedifitReha staat vandaag de dag bekend als een van de betere revalidatiecentra in Europa.

Behandelingen en revalidatieproces

Bij MedifitReha vindt u een professioneel team van therapeuten en medisch specialisten gespecialiseerd in revalidatiegeneeskunde. Wij beschikken over een uitgebreide ‘hands-on’ ervaring voor wat betreft het behandelen van allerlei neurologische, fysieke, psychische en cognitieve aandoeningen.

Wij begeleiden en controleren de patiënt in het revalidatieproces van de eerste tot de laatste dag van zijn/haar traject. Onze doelstelling is: het bieden van hooggekwalificeerde zorg en efficiënte revalidatie gericht op iedere afzonderlijke klacht. Dit bereiken we door ruim de tijd te nemen voor elke patiënt. Het revalidatieprogramma passen we constant aan op wat mogelijk is op ieder moment. Deze persoonlijke (1:1), op de mens gerichte en intensieve aanpak is wat ons concept uniek maakt!

Het team van MedifitReha

Ons behandelteam wordt geleid door een revalidatiearts; wij hebben iedere week multidisciplinaire vergaderingen om iedere patiënt afzonderlijk te bespreken. Het revalidatiecentrum staat onder leiding van een Nederlands managementteam dat ervoor zorgt dat alles soepel en naar wens verloopt.

Kosten en vergoedingen revalideren in het buitenland

Alle administratieve noodzakelijkheden worden door ons zorgvuldig afgehandeld, zodat u zich volledig kunt richten op uw revalidatie. Onze revalidatietrajecten worden vergoed uit het basispakket van alle Nederlandse zorgverzekeringen. De werkwijze van de zorgverzekeringen veranderd constant en zijn niet allemaal hetzelfde. Zo zijn er verzekeraars die ons direct uitbetalen, zodat u zelf niets hoeft voor te schieten. Er zijn echter ook verzekeraars die de patiënt direct uitbetaald, in dit geval moet de patiënt eerst zelf de revalidatie voorschieten.

Weer terug in Nederland

Als u weer terugkeert naar Nederland, voorzien wij u van een medisch overdrachtsrapport in het Engels en indien gewenst een vertaling in het Nederlands. Indien nodig nemen wij contact op met uw behandelend arts / specialist in Nederland. Ook werken wij samen met revalidatiecentra in Nederland, waar u poliklinisch terecht kunt als dit nog nodig zou zijn.

Samenwerking met TopzorgGroep Nederland

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn wij de samenwerking aangegaan met TopzorgGroep Nederland.

U kunt contact met ons opnemen met de vraag wat wij voor u kunnen betekenen. Wanneer u een indicatie heeft voor een poliklinische of klinische revalidatie wordt u doorverwezen naar een revalidatiearts op een van de locaties van TopzorgGroep in Nederland. Tijdens deze intake beoordeeld de revalidatiearts of er inderdaad een indicatie is voor revalidatie en voor welk soort revalidatie. Bij een indicatie maken wij een aanvraag en sturen die in bij de zorgverzekeraar. De medisch adviseur van de zorgverzekeraar beoordeeld de aanvraag en beslist of de aanvraag wordt goedgekeurd of niet. Bij afkeuring kan er een bezwaarschrift worden ingediend bij de zorgverzekeraar. Bij goedkeuring wordt het proces in gang gezet om bij ons in Spanje te komen revalideren. Na afloop van de revalidatie wordt indien nodig nazorg geleverd door Topzorggroep.

Hiernaast kunt u via TopzorgGroep u aanmelden voor een operatie in het ziekenhuis HCB. U kan voorbereidende therapie in Nederland krijgen bij de TGZ en Medifit doet de revalidatie voor en na de operatie in Spanje. Bij thuiskomst in Nederland wordt u indien nodig verder begeleid door de TopzorgGroep.

Samenwerkingen met andere medische specialisten

Wij willen ons zo optimaal mogelijk inzetten met betrekking tot uw zorg. Daarom is samenwerking belangrijk. Revalideren is namelijk een van de schakels in de zorgketen. De zorg in ons revalidatiecentrum vindt plaats na afstemming met andere specialismen zoals: die in ziekenhuizen, in verpleeghuizen, bij de thuiszorg, met uw huisarts en andere eerstelijns disciplines.

Indien mogelijk hebben we voordat u bij ons begint met een revalidatietraject contact met uw behandelaar tot op dat moment, om ons zo goed mogelijk voor te breiden op uw komst. Na afloop van het revalidatietraject schrijven we altijd een uitgebreid eindverslag, zodat uw arts, specialist of therapeut precies op de hoogte is van wat wij hebben gedaan en wat ons advies is voor een eventuele voortzetting in uw eigen land.

Referenties

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!

HCB Medifit