Revalidatie Na Beroerte – CVA Herstel

Complexe problemen op een consistente manier aanpakken

Ook voor beroerte patiënten met complexe problemen

Ook een CVA patiënt met complexe problemen kan bij ons revalidatiekliniek revalideren. De gespecialiseerde afdeling neurologische revalidatie van Medifit biedt een grote expertise op het gebied van hersenletsel. Onze multidisciplinaire aanpak gaat in op de complexiteit van uw problemen. Ons revalidatieprogramma kan behoorlijk intensief zijn en als patiënt is het belangrijk om gemotiveerd te zijn. Het doel is om het dagelijks leven thuis aan te kunnen, eventueel met aanpassingen en met hulp van een naaste of verzorger. Ook de revalidatiearts hanteert deze criteria als maatstaf voor de revalidatie na een beroerte.

Individueel behandelplan voor revalidatie na beroerte

Revalidatie helpt u om te gaan met uw beperkingen om zo goed mogelijk te functioneren in het dagelijks leven, zo zelfstandig mogelijk te zijn en actief deel te nemen aan het leven. Wij vinden het essentieel om naar uw wensen te luisteren en het behandelplan daarop in te richten. Revalidatie in ons revalidatiekliniek bij Medifit is maatwerk. Voor iedereen wordt een individueel behandelplan opgesteld. In overleg met de patiënt en de familie worden de revalidatiedoelen beschreven. De behoeften van de patiënten zijn zeer divers en ook de duur van de behandeling kan variëren: van een eenmalig advies tot een traject van 6 maanden. De gemiddelde klinische revalidatie na een beroerte duurt echter tussen de 6 weken en 3 maanden, gevolgd door een periode van enkele maanden poliklinische zorg.

Multidisciplinaire aanpak

Brede expertise

De revalidatiebehandeling wordt uitgevoerd door een team van deskundigen, die elk hun eigen specifieke bijdrage leveren:

De fysiotherapeut en ergotherapeut trainen houding, lichaamsbeweging en zelfredzaamheid. Ook leren zij de patiënt omgaan met hulpmiddelen zoals rolstoelen of handspalken. Het doel is te leren een reeks belangrijke handelingen veilig en in de juiste volgorde uit te voeren. De psycholoog, neuropsycholoog en cognitief therapeut oefenen belangrijke vaardigheden zoals het opnemen van informatie en het aanleren van geheugenstrategieën.

Tijdens de ergotherapie maken de patiënten opnieuw kennis met activiteiten die ze weer willen oppakken. Vaak is een ergotherapeut bij de behandeling betrokken. Voor de patiënt – maar ook voor de partner en familie – is de begeleiding en het advies van de maatschappelijk werker belangrijk. Zij adviseren bij het regelen van financiële zaken en het aanvragen van subsidies. Ook de verpleging levert een belangrijke bijdrage.

De vaardigheden die in de verschillende therapieën worden aangeleerd, worden getraind. Uw revalidatiearts leidt het multidisciplinaire team en maakt het behandelprogramma. Het team volgt en bespreekt de vorderingen van de patiënt in wekelijkse vergaderingen.

Bewustwording

In ons revalidatiekliniek bestaat de behandeling uit het stimuleren van vaardigheden en het aanleren van compensatiestrategieën. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de eigen situatie. Iemand die niet kan lopen, begrijpt onmiddellijk de gevolgen. Niet kunnen spreken veroorzaakt complicaties waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. En mensen die hun geheugen kwijt zijn, hebben vaak niet eens door dat ze dingen vergeten. Ze vergeten vaak de hulpmiddelen die er zijn om hen te helpen. Revalidatie traint mensen in het verbeteren van hun bewustzijn en biedt oplossingen en alternatieven.

Klinische revalidatie

Allereerst komt in de klinische fase de zelfredzaamheid aan de orde: wassen, aankleden, tandenpoetsen, scheren en veilig naar het toilet gaan. Het spreekt voor zich dat u zich moet kunnen verplaatsen voordat we met deze training kunnen beginnen.

Is looptraining nodig? Heeft u een rollator of rolstoel nodig? De behandeling richt zich op de basisvoorwaarden voor een zelfstandig leven. Als iemand met de nodige hulp veilig in zijn eigen huis kan wonen en aanpassingen zijn geregeld, kan de revalidatie poliklinisch worden voortgezet.

Intensieve Tussenfase

U bent begonnen met uw revalidatie in uw eigen land en u bent ontslagen uit de behandelinstelling? U bent overgeplaatst naar poliklinische revalidatie maar denkt dat u met een intensiever programma meer kunt bereiken? Dan heeft revalidatiecentrum Medifit het behandelprogramma voor u. Na jarenlange ervaring in de neuro-revalidatie hebben wij een speciaal intensief revalidatieprogramma ontwikkeld. Dit traject sluit volledig aan bij het normale verloop van de behandeling in de Klinische Revalidatie. Het is echter intensief en daardoor zeer effectief. U bent bij ons minimaal 3 tot 4 uur per dag intensief bezig, met alle zorg die daarbij hoort. Dit gebeurt in ons revalidatiecentrum aan de Costa Blanca in een aangenaam klimaat en een prachtige omgeving. U verblijft in een eigen appartement of in een kamer binnen het revalidatiecentrum met 24-uurs volledige verzorging.

Poliklinische revalidatie

In de eerste fase na de opname wil de patiënt zo snel mogelijk naar huis. Pas als hij of zij thuis is, wordt hij of zij echt geconfronteerd met de nieuwe beperkingen. Daarom bieden wij de intensieve tussenfase aan in bijvoorbeeld een van onze luxe appartementen. Dit lijkt veel meer op de thuissituatie dan in een regulier revalidatiecentrum.

In de ambulante fase worden meer gerichte keuzes gemaakt. Hier wordt ook gekeken of mensen weer aan het werk kunnen of een andere gunstige dagbesteding kunnen vinden, zoals vrijwilligerswerk of een bezoek aan een activiteitencentrum. De revalidatie stopt als de in het behandelplan gestelde doelen zijn bereikt en/of het best mogelijke resultaat is bereikt. In de regel blijft de patiënt nog enige tijd onder toezicht van de revalidatiearts. Vaak ontstaan er na verloop van tijd nieuwe hulpvragen. Specifieke vaardigheden kunnen dan poliklinisch worden geoefend met Medifit Reha.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer

Chiel (Michael) & Aty Visser-Dekker, Nederland

Michael kwam in een rolstoel aan in Moraira en vertrok met alleen een wandelstok als (tijdelijke) steun bij het lopen. Veel beter dan we ooit hadden gehoopt!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras. meer lezen

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Lees meer

Bert Huizingh, Nederland

Aan ieder die heeft bijgedragen aan mijn herstel: daar ben ik zeer dankbaar voor. Het enthousiasme en de passie voor het vak spatten er vanaf. Daarbij opgeteld de persoonlijke aandacht en jullie oog voor de omstandigheden van dag tot dag, maken dat ik het gevoel heb een paar vrienden achter te moeten laten. Dus hierbij speciale dank aan Ana, José, Maria, Marjolein en aan jou voor jullie begeleiding! Mocht het tot verdere (medische) behandeling/revalidatie komen van de door jullie geconstateerde gebreken aan mijn linkervoet, dan zal ik er zeker mijn best voor doen om weer terug te komen onder de vleugels van Medifit!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/

Karin Takes, Nederland

Wauwww toch wel trots op mezelf maar vooral op jullie allemaal. Het warme gevoel als ik terugdenk blijf ik vasthouden. Moed, kracht, vertrouwen en levenslust allemaal fantastische kados die ik heb mogen ontvangen van jullie top team... meer lezen  
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
HCB Medifit