Revalidatie na een hersenschudding

Revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndrome)

Een hersenschudding wordt gezien als licht traumatisch hersenletsel. Meestal veroorzaakt het niet meer dan een schram of een buil op het hoofd, maar in enkele gevallen kan het langdurige klachten opleveren. Zoekt u een intensieve & oorzaak gerichte aanpak van uw klachten als gevolg van een hersenschudding? Dan is wellicht het Post Concussion Syndrome (PCS) programma interessant voor u.

 

Post Concussion Syndrome (PCS) revalidatieprogramma

Het Post Concussion Syndrome (PCS) programma komt voort uit een samenwerking tussen BIG-geregistreerde hulpverleners, medische en paramedische specialisten die in Spanje en in Nederland werkzaam zijn in de reguliere (geestelijke) gezondheidszorg.

Wij geloven niet in magische behandelingen of ‘quick-fix’ oplossingen. Wij van Medifit Reha hebben daarom een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma ontworpen waarmee wij u langere tijd kunnen begeleiden. De inhoud van het hersenschudding revalidatieprogramma wordt aangepast aan de oorzaak van de klachten.

Stap 1: de oorzaak vaststellen

Om de oorzaken vast te stellen worden eerst alle facetten van het PCS onderzocht;

  • Geschiedenis (wat is er gebeurt), educatie/informatie over hersenschudding uitgevoerd door specialist (fysiotherapeut) in hersenschuddingen;
  • Bloedcirculatietest (loopbandtest);
  • VOMS (vestibulair en ogen) & nek onderzoek;
  • Psychologisch onderzoek;
  • Voedingsleer consult.
revalidatie na beroerte CVA - skelet hand tegen hoofd - hersenen
Medifit revalidatie

Stap 2: Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, orofaciale therapie, medische trainingstherapie, vestibulaire therapie, psychotherapie, voedingsleer, tDCS, ontspanningstherapie en audiovisuele training worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. multidisciplinair overleg.

Herschudding revalidatieprogramma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie van aanhoudende klachten na een hersenschudding zijn binnen de “trainingszone”. Er wordt bij ons dus niet getraind en/of geoefend in de zogenoemde “dangerzone”. Super hoge overprikkeling tot ver in de symptomen doen wij niet. Daarentegen  werken we op basis van wetenschappelijk onderzoek.

revalidatiecentrum receptie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!
HCB Medifit