Revalidatie na hersenschudding

Revalidatie bij aanhoudende klachten als gevolg van een hersenschudding (Post Concussion Syndrome)

Als je twee weken na een val of ongeval nog steeds last hebt van symptomen zoals concentratieproblemen, geheugenstoornissen, leesproblemen, moeite met het uitvoeren van meerdere taken tegelijk, slaapproblemen, of andere aanhoudende klachten, dan is er sprake van persisterende klachten na een hersenschudding (PCS). Je verdient de best mogelijke zorg voor je aanhoudende symptomen na een hersenschudding. Wij bieden deze zorg door middel van een intensieve en doelgerichte benadering om de oorzaken van je klachten, die voortkomen uit een hersenschudding, aan te pakken. Wij zijn hier om je te helpen je aanhoudende klachten te overwinnen, zelfs als je er al jaren last van hebt.

 

Verblijf en behandeling in centrum Medifit Daniya

Tijdens het PCS behandeltraject verblijft u op basis van volpension in zorghotel Medifit Daniya gevestigd in de plaats Denia. De behandelingen worden uitgevoerd in onze behandelkamers, oefenruimten, binnenzwembad en buiten.

Het Post Concussion Syndrome (PCS) revalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in het behandelen van blijvende klachten na een hersenschudding.

Een magische behandelingen of ‘quick-fix’ bestaat helaas niet. Wij van Medifit hebben daarom een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma ontworpen waarmee wij u 6 weken op locatie en daarna 3 maanden online begeleiden. Wij helpen je van je klachten af te komen. De inhoud van het hersenschudding revalidatieprogramma is gericht op het aanpakken van de oorzaken van de klachten.

 

Dit is hoe wij je klachten in beeld brengen:

Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

  • Specifiek individueel programma
  • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
  • Voor iedere afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
  • Zeer ervaren interdisciplinair team

Stap 1: de oorzaken vaststellen

Om de oorzaken vast te stellen worden eerst alle facetten van het PCS onderzocht;

  • Geschiedenis (wat is er gebeurt), educatie/informatie over hersenschudding uitgevoerd door specialist in hersenschuddingen;
  • Bloedcirculatietest (loopbandtest);
  • VOMS (vestibulair en ogen) & nek onderzoek;
  • Psychologisch onderzoek;
  • Voedingsleer consult.

 

Stap 2: Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, orofaciale therapie, medische trainingstherapie, vestibulaire therapie, psychotherapie, voedingsleer, tDCS, ontspanningstherapie en audiovisuele training worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en  interdisciplinair overleg.

Herschudding revalidatieprogramma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie van aanhoudende klachten na een hersenschudding zijn volgens bepaalde “trainingszones”. Er wordt bij ons dus niet getraind en/of geoefend in de zogenoemde “dangerzone”. Super hoge overprikkeling tot ver in de symptomen doen wij niet. Daarentegen werken we op basis van de meest recente wetenschappelijk onderzoeken.

Duur van het programma

Voordat u afreist naar Spanje worden er online intakes afgenomen door de psycholoog en de diëtiste. Dit is om goed voorbereid naar ons centrum te komen. U verblijft 6 weken in ons centrum waar alle onderzoeken worden afgenomen en wordt vastgesteld wat de oorzaken zijn die uw klachten veroorzaken en op welk niveau we de behandeling moeten inzetten per oorzaak van de klachten. Dit is meestal voor iedere oorzaak verschillend. In deze 6 weken wordt u ook voorbereid voor uw thuiskomst en leveren wij 3 maanden nazorg via online consulten en een online individueel trainingsprogramma.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!
HCB Medifit