Revalidatie na knie- of heupoperatie

U hebt pijn in de knie of heup en u wilt hiervoor de beste medische zorg?

Bij Medifit HCB kunt u terecht voor revalidatie na een knieoperatie of heupoperatie. Wij verzorgen intensieve en persoonlijke revalidatieprogramma’s. Dit doen wij in combinatie met een orthopedische operatie voor een knieprothese of heupprothese.


Afspraak maken

Verblijf en behandeling in centrum Medifit Daniya

Na het verblijf en operatie in het ziekenhuis HCB wordt u naar het revalidatiecentrum Medifit in Denia gebracht. Hier verblijft u op basis van volpension. De behandelingen worden uitgevoerd in onze behandelkamers, oefenruimten en binnenzwembad (indien mogelijk).

Het heup- en knie revalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in heup- en knieprothesen.

Wij van Medifit hebben sinds jaren een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma ontworpen voor herstel na een heup- en knie operatie. Dit programma heeft een duur van 3 weken op locatie. Wij helpen je met het opbouwen van je kracht, algemene conditie en het weer oppakken van je dagelijkse activiteiten. De inhoud van het heup/knie revalidatieprogramma is gericht op het aanpakken van de klachten.Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

  • Specifiek individueel programma
  • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
  • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
  • Zeer ervaren interdisciplinair team in heup/knie revalidatie

Stap 1

Het huidige niveua vaststellen

  • Educatie/informatie over de mogelijkheden;
  • Functionele testen;
  • Vaststellen van de mogelijkheden.

Stap 2

Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De behandelingen worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en interdisciplinair overleg.

Heup/Knie revalidatieprogramma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie van de klachten na een heup- knieprothese zijn volgens bepaalde “trainingszones”. Er wordt bij ons getraind en/of geoefend binnen uw mogelijkheden. Wij werken op basis van de meest recente wetenschappelijk onderzoeken en uit jarenlange ervaring in het behandelen van heup en knie patiënten na een prothese operatie.

Duur van het programma

U verblijft 3 weken in ons centrum waar de behandelingen in het ziekenhuis worden voortgezet en uitgebreid. We bepalen continu op welk niveau we de behandeling kunnen inzetten. Dit is meestal voor iedere patiënt verschillend. In deze 3 weken wordt u ook voorbereid voor uw thuiskomst en leveren wij eventueel nazorg via online consulten en een online individueel trainingsprogramma.

Vergoeding heup- en knie revalidatieprogramma

Dit heup- en knierevalidatieprogramma wordt uitsluitend volledig vergoed door de Coöperatie VGZ. Echter is het ook mogelijk dit programma privé bij ons te volgen. Hoeveel u vergoed krijgt van de behandelingen hangt af van w zorgverzekeraar en welk aanvullend pakket u heeft.

Meer over vergoedingen

Download onze brochure

Vul hier uw gegevens in en download de brochure

"*" señala los campos obligatorios

Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.

Referenties

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem.
En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Henny Vissers – Witte, Países Bajos

Para todos los compañeros de sufrimiento, por muy tristes que sean las circunstancias, cuando visites la clínica de rehabilitación en Moraira, puedes aprender mucho con la cooperación de este fantástico equipo de terapeutas, ¡tanto física como mentalmente!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.

HCB Medifit