Fysiotherapie

"Bewegen naar Beter: De Kern van Fysiotherapie"

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, zenuwen, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen vertrouwen. Lopen, staan, springen, buigen, het zijn vaak volstrekt vanzelfsprekende bewegingen. Deze bewegingen zijn niet zo vanzelfsprekend maar dat besef je pas als je ergens last van hebt; als je lichaam even niet meewerkt.

De persoon die hier alles van weet is de fysiotherapeut; de bewegingsspecialist. Hij of zij kan uw klachten behandelen door middel van fysiotherapie, preventief werken om (ergere) problemen te voorkomen. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt patiënten met stoornissen in houding en/of beweging. Hij doet dit bijvoorbeeld door oefentherapie, manipulatie, stretching, fysiotherapie, elektrotherapie, laser- en/of echografie. Tijdens de revalidatie heeft de fysiotherapeut ook een coachende rol om de patiënt te motiveren en te begeleiden bij het leren hoe hij het beste kan bewegen in het dagelijks leven.

In ons revalidatiecentrum werken vele fysiotherapeuten, elk met hun eigen specialisaties zoals: manueel therapeuten, osteopaten, gespecialiseerde fysiotherapeuten voor neurologische en orthopedische behandelingen, fysiotherapeuten gespecialiseerd in echografie, neuromodulatie, neurodynamica, T-care therapielymfedrainageDry Needling, etc.


Contact & Locatie
HCB Medifit