Neurologische revalidatie

Revalidatie bij neurologische aandoeningen

Parkinson Revalidatie

Neurologische Revalidatie na een Beroerte, NAH, CVA, hersenbloeding of herseninfarct

CVA is de medische term voor een herseninfarct. Letterlijk betekent het Cerebro Vasculair Accident’: een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Men spreekt van NAH ( Niet Aangeboren Hersenletsel) als er op latere leeftijd letsel aan de hersenen ontstaat ten gevolge van traumatisch hersenletsel of niet traumatisch hersenletsel. Bij een herseninfarct ontstaat beschadiging van hersenweefsel door afsluiting van een bloedvat (85%) of door een bloeding (15%).

Na een CVA verliest u een deel van uw zelfredzaamheid. Om deze terug te winnen, moet u opnieuw leren om uw evenwicht, coördinatie, spierkracht, staan en het lopen te oefenen. Uw ADL (Activiteiten van het Dagelijks Leven), geheugen en concentratie moet u ook weer oefenen. Dit doen we door middel van neurologische revalidatie.

Intensieve Neurologische Revalidatie na CVA/NAH

Hebt u een CVA/NAH gehad en kunt u na de ziekenhuisopname nog niet naar huis? Hebt u een indicatie voor intensieve revalidatie? Dan kunt u worden opgenomen in ons revalidatiecentrum MedifitReha. Wij verzorgen neurologische revalidatie volgens de nieuwste inzichten en uw revalidatie is volledig persoonlijk gericht.

Wij maken behandelprogramma´s op maat. Deze programma´s zijn volgens de Nederlandse richtlijnen van revalidatiegeneeskunde. Wij kunnen echter meer individuele revalidatie uren bieden dan normaal gesproken in een revalidatiecentrum in uw eigen land, tegen dezelfde tarieven.

Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie op de best mogelijke manier en in een prettige sfeer gerealiseerd wordt. Dit met de nodige zorg en therapie. Na de revalidatieperiode is 80% van onze patiënten weer in staat zelfstandig te leven.

revalidatie na beroerte CVA - skelet hand tegen hoofd - hersenen
Medifit revalidatie

Neurologische revalidatie bij Parkinson, MS, ALS en myopathie

Bij aandoeningen zoals: Parkinson, MS (multiple sclerose), ALS (amyotrofe laterale sclerose) en myopathie gaan de motorische functies langzaam achteruit. De medische behandeling probeert de evolutie van de ziekte zo traag mogelijk te laten verlopen. De revalidatie is gericht op het behouden van de hoogst mogelijke levenskwaliteit door het activeren van de bestaande fysieke mogelijkheden, valpreventie, het voorkomen van gewrichtsverstijving en spierverkorting, pijncontrole, de aanpassing van de leefomgeving aan de motorische beperkingen en het aanbieden van adequate hulpmiddelen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren. De behandelingen door het therapeutenteam gebeuren in nauw overleg met onze neuroloog, neuropsycholoog, neurochirurg, cardioloog, orthopeed en revalidatiearts.

Neurologische revalidatie na aandoeningen van het perifere zenuwstelsel

De aantasting van de perifere zenuwen uiten zich onder andere in gevoelsstoornissen, krachtverlies, verlammingen en gangstoornissen. Uiteraard zal dit uw zelfstandigheid beperken. Na diagnosestelling en verwijzing door uw behandelend geneesheer, zal de revalidatiearts u een aangepast multidisciplinair revalidatieprogramma voorstellen met bijvoorbeeld: fysiotherapie, electro acupunctuur, neuromodulatie therapie, oefentherapie en ergotherapie. De orthopedisch werktuigkundige voorziet u van eventuele hulpmiddelen.

Medifit wheelchair

Neurologische revalidatie na een hersenschudding

Neurologische revalidatie bij klachten als gevolg van een hersenschudding (post concussion syndrome) is er op gericht om de langdurende, aanhoudende klachten van een hersenschudding doeltreffend te behandelen.

Het Post Concussion Syndrome (PCS) programma komt voort uit een samenwerking tussen BIG-geregistreerde hulpverleners, medische en paramedische specialisten die in Spanje en in Nederland werkzaam zijn in de reguliere (geestelijke) gezondheidszorg. De inhoud van het hersenschudding revalidatieprogramma wordt aangepast aan de oorzaak van de klachten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer

Karin Takes, Nederland

Wauwww toch wel trots op mezelf maar vooral op jullie allemaal. Het warme gevoel als ik terugdenk blijf ik vasthouden. Moed, kracht, vertrouwen en levenslust allemaal fantastische kados die ik heb mogen ontvangen van jullie top team... meer lezen  

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Chiel (Michael) & Aty Visser-Dekker, Nederland

Michael kwam in een rolstoel aan in Moraira en vertrok met alleen een wandelstok als (tijdelijke) steun bij het lopen. Veel beter dan we ooit hadden gehoopt!
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras. meer lezen
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Lees meer

Bert Huizingh, Nederland

Aan ieder die heeft bijgedragen aan mijn herstel: daar ben ik zeer dankbaar voor. Het enthousiasme en de passie voor het vak spatten er vanaf. Daarbij opgeteld de persoonlijke aandacht en jullie oog voor de omstandigheden van dag tot dag, maken dat ik het gevoel heb een paar vrienden achter te moeten laten. Dus hierbij speciale dank aan Ana, José, Maria, Marjolein en aan jou voor jullie begeleiding! Mocht het tot verdere (medische) behandeling/revalidatie komen van de door jullie geconstateerde gebreken aan mijn linkervoet, dan zal ik er zeker mijn best voor doen om weer terug te komen onder de vleugels van Medifit!
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
HCB Medifit