Geriatrische revalidatie (GRZ)

Revalidatie voor ouderen

Bent u opgenomen in een ziekenhuis voor een medisch specialistische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, botbreuk of voor een nieuwe knie of heup. U kunt hierna niet direct terug naar huis omdat u zorg nodig heeft. Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor Geriatrische revalidatiezorg.

Medifit HCB levert deze GRZ in het verpleeghuis in Teulada. Wij bereiden u voor zodat u weer veilig thuis kunt wonen.


Afspraak maken

Verblijf en behandeling in verpleeghuis Medifit Teulada

Tijdens het geriatrische revalidatieprogramma verblijft u op basis van volpension in verpleeghuis Ana Maria Espinós Llopis gevestigd in de plaats Teulada. Het revalidatietraject wordt verzorgt door Medifit HCB. De behandelingen worden uitgevoerd in onze behandelkamers, oefenruimten en buiten.

Het Post Concussion Syndrome (PCS) revalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in het behandelen van blijvende klachten na een hersenschudding.

De opname is meestal direct na ziekenhuis opname of als er zich een acute aandoening voordoet en er hierdoor sprake is van acute stoornissen in de mobiliteit of afname van de zelfredzaamheid.

De duur van de geriatrische revalidatie bedraagt gemiddeld 6 tot 8 weken.Download onze brochure

Vul hier uw gegevens in en download de brochure

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

 • Specifiek individueel programma
 • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
 • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
 • Zeer ervaren interdisciplinair team

Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

 • Specifiek individueel programma
 • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
 • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
 • Zeer ervaren interdisciplinair team

Stap 1

De oorzaken vaststellen

 • Geschiedenis (wat is er gebeurd), educatie/informatie over de aandoening uitgevoerd door specialist;
 • Lichamelijk onderzoek;
 • Psychologisch onderzoek;
 • Voedingsleer consult.

Stap 2

Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, medische trainingstherapie, psychotherapie, voedingsleer en ontspanningstherapie worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en interdisciplinair overleg.

Geriatrische revalidatiezorg op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie wordt bepaald aan de hand van de intake en onderzoeken. Er wordt bij ons geoefend op het nivaeu van de patiënt. De oefeningen zijn gericht op een zo snel mogelijke en veilige terugkeer naar huis. Wij gebruiken voor onze behandelingen de meest recente wetenschappelijke onderzoeken.

6 weken
€9.660

onderzoek & revalidatieprogramma

Duur van het programma

De duur van het programma is gemiddeld 6 tot 8 weken. Het maximale voor de zorgverzekeraar is 6 maanden. Het ligt aan de aandoening en de snelheid dat de vorderingen gaan. Voordat u bij ons opgenomen wordt nemen wij alle verslagen door. Bij aankomst worden er verschillende onderzoeken gedaan om uw klachten in beeld te brengen. Vanuit hier stellen wij samen met u een op maat gemaakt behandelprogramma op. Dit geriatrisch revalidatieprogramma is erop gericht dat u zo snel en veilig mogelijk weer naar huis kunt. Wij leveren onze zorg ook nog bij thuiskomst indien nodig.

Vergoeding Geriatrische revalidatiezorg (GRZ)

Geriatrische revalidatiezorg is bedoeld voor kwetsbare ouderen met 2 of meer aandoeningen die voor terugkeer naar huis, zorg nodig hebben van verschillende disciplines. De geriatrische revalidatiezorg valt onder de verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde. Het is niet zo dat oudere mensen na een ziekenhuisopname altijd in aanmerking komen voor geriatrische revalidatie. Er zijn ook andere regelingen voor tijdelijk verblijf in een instelling.

Heb je geriatrische revalidatie nodig? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden voor vergoeding.

Bekijk voor meer informatie de webpagina van de Rijksoverheid.

Referenties

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem.
En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Henny Vissers – Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.

HCB Medifit