Longrevalidatie

Herstellen en grenzen verleggen

Longrevalidatie is er op gericht de klachten zoveel mogelijk terug te dringen. We richten het eigen leven zó in dat aandoeningen zo min mogelijk beperken. Het uiteindelijke doel is dat de patiënt na de longrevalidatie weer zo goed mogelijk aan het maatschappelijke leven kan deelnemen. We laten u zo goed mogelijk herstellen en leren u om grenzen te verleggen en te bewaken. Het longrevalidatieprogramma staan onder leiding van dr. Frans Cholbi i.s.m. longarts dr. Dick Pasker en cardiologe drs. Laura van Lochem.


Afspraak maken

Behandeling in centrum Medifit Moraira of Medifit Denia

Het poliklinische long behandeltraject wordt aangeboden in de vestigingen in Moraira en Denia. In Denia kunt u kiezen om te verblijven in het zorghotel waar u verpleegzorg kunt inhuren. In beide centra worden de behandelingen uitgevoerd in individuele behandelkamers, in een moderne oefenruimte en buiten.

Het Long revalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in het behandelen van klachten als gevolg van longaandoeningen.

Wij van Medifit hebben sinds jaren een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma gebaseerd op het nederlands revalidatieprotocol en de PEP/FIT modulen. De programma´s hebben een duur van 6 tpt 8 weken op locatie en daarna online begeleiding als u weer thuis bent. Wij helpen je met het opbouwen van je zelfvertrouwen, kracht, algemene conditie, het weer oppakken van je dagelijkse activiteiten, het aanleren van zelfmanagement en educatie. De inhoud van het long revalidatieprogramma is gericht op het aanpakken van de oorzaken van je klachten en dus niet alleen op het leren omgaan met.Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

  • Specifiek individueel programma
  • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
  • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
  • Zeer ervaren interdisciplinair team in longrevalidatie

Stap 1

Het huidige niveua vaststellen

  • Geschiedenis (wat is er gebeurd), educatie/informatie over de mogelijkheden;
  • Functionele testen;
  • Vaststellen van de mogelijkheden;
  • Psychologisch onderzoek;
  • Voedingsleer consult.

Stap 2

Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, medische trainingstherapie, psychotherapie, voedingsleer en ontspanningstherapie worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en interdisciplinair overleg.

Long revalidatieprogramma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit van de revalidatie hangt af van de belastbaarheid. De behandeling bestaat uit het vergroten van de belastbaarheid door te oefenen volgens bepaalde “trainingszones”. Er wordt bij ons niet zomaar getraind en/of geoefend. Wij werken op basis van de meest recente wetenschappelijk onderzoeken en uit jarenlange ervaring in het behandelen van longpatiënten,

Duur van het programma

Als je in de buurt woont kan het programma verspreid worden overn een aantal maanden. Als je naar ons toe komt wordrn er voordaf online intakes afgenomen. Dit is om goed voorbereid naar ons centrum te komen. Je wordt bij ons tussen de 6 en 8 weken behandeld. We beginnen met het afnemen van een aantal tests/onderzoeken waaruit je huidige niveau wordt vastgesteld en wat de mogelijkheden zijn. We bepalen op welk niveau we de behandelingen beginnen. Dit is voor iedere patiënt verschillend. Tijdens het behandeltraject word je voorbereid op je dagelijkse leven en wij ondersteunen je door het leveren van nazorg via online consulten en een online individueel trainingsprogramma.

Vergoedingen

Wij werken samen met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars voor behandeling in onze centra. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Fysiotherapie wordt hetzelfde vergoed als in een fysiotherapiepraktijk in Nederland zonder contract. Wist u dat medisch specialistische revalidatie (iMSR) wordt vergoed vanuit het basispakket?

Meer over vergoedingen

Referenties

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem.
En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Henny Vissers – Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.

HCB Medifit