Chronische pijn revalidatie

Revalidatie bij chronische pijn

Pijn is een waarschuwingssignaal dat ons beschermt. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat u niet blijft lopen met een gebroken been. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn wanneer de klachten langer aanhouden dan normaal is, zelfs nadat de oorzaak is genezen of stabiel blijft. In dit geval is er geen directe relatie meer met het oorspronkelijke letsel.

De aanvankelijk nuttige waarschuwingsfunctie van pijn gaat verloren, terwijl de pijn zelf blijft bestaan en een eigen leven gaat leiden. Dit kan dagelijkse activiteiten aanzienlijk beïnvloeden. U kunt bepaalde bewegingen gaan vermijden uit angst voor de pijn, die nog steeds als acuut wordt ervaren. Of u probeert de pijn te negeren, wat bij hevige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Wanneer langdurige pijnklachten een ernstige belemmering vormen bij je dagelijkse activiteiten, kan een pijnrevalidatieprogramma bij Medifit HCB uitkomst bieden. Pijnrevalidatie is geschikt voor mensen met chronische pijnklachten waarbij diverse onderzoeken en behandelingen geen verbetering hebben opgeleverd. Denk hierbij aan lage rugklachten, fibromyalgie, posttraumatische nekklachten en andere vormen van chronische pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat.


Afspraak maken

Verblijf en behandeling in centrum Medifit Daniya

Tijdens het pijnrevalidatie traject verblijf je op basis van volpension in zorghotel Medifit HCB gevestigd in de plaats Denia. De behandelingen worden uitgevoerd in onze behandelkamers, oefenruimten, binnenzwembad en buiten.

Het pijnrevalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in het behandelen van chronische klachten.

Het pijnrevalidatieprogramma in Medifit HCB heeft als doel u te leren omgaan met de chronische pijn en met de gevolgen van deze pijn. Daarnaast richten wij ons ook in tegenstelling tot veel andere programma´s zich ook op rechtstreekse bestrijding van de pijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat je zelf grip krijgt op het probleem, zodat je weer optimaal kunt deelnemen aan de maatschappij.

Een magische behandelingen of ‘quick-fix’ bestaat helaas niet. Wij van Medifit hebben een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma ontworpen waarmee wij je 6 weken op locatie en daarna 3 maanden online begeleiden. Wij helpen je zoveel mogelijk van je klachten af te komen en hiermee om te gaan. De inhoud van het pijnrevalidatie programma is gericht op het aanpakken van de oorzaken van de klachten en het leren omgaan met de klachten.Dit is hoe wij je klachten in beeld brengen:

 

Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

  • Specifiek individueel programma
  • Gericht op de oorzaak van de chronische pijn
  • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
  • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
  • Zeer ervaren interdisciplinair team

Stap 1

De oorzaken vaststellen

  • Geschiedenis (wat is er gebeurd), educatie/informatie over de chronische pijn uitgevoerd door specialist in chronische pijn;
  • Mobiliteitstesten;
  • Neurologisch onderzoek;
  • Psychologisch onderzoek;
  • Voedingsleer consult.

Stap 2

Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, orofaciale therapie, ademhalingstherapie, medische trainingstherapie, voedingsleer, tDCS, neuromodulatie en ontspanningstherapie worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en interdisciplinair overleg.

Pijnrevalidatie programma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie van aanhoudende klachten zijn volgens bepaalde “trainingszones”. Er wordt bij ons dus niet getraind en/of geoefend in de zogenoemde “dangerzone”. Super hoge overprikkeling tot ver in de symptomen doen wij niet. Daarentegen werken we op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken.

Duur van het programma

Voordat u afreist naar Spanje worden er online intakes afgenomen door de casemanageer, psycholoog en de diëtiste. Dit is om goed voorbereid naar ons centrum te komen. U verblijft 6 weken in ons centrum waar alle onderzoeken worden afgenomen en wordt vastgesteld wat de oorzaken zijn die uw klachten veroorzaken en op welk niveau we de behandeling moeten inzetten per oorzaak van de klachten. Dit is meestal voor iedere oorzaak verschillend. In deze 6 weken wordt u ook voorbereid voor uw thuiskomst en leveren wij 3 maanden nazorg via online consulten en een online individueel trainingsprogramma.

1 week
€4.750

onderzoek & thuisprogramma

Ideaal voor patiënten die niet zo lang van huis kunnen.

De oorzaken van de klachten worden in beeld gebracht, waarna er een oefenprogramma wordt opgesteld. Dit programma wordt online begeleid.

Vergoeding Chronische pijnrevalidatie

Het Pijnrevalidatie programma is een privé programma. Echter als u een indicatie heeft voor chronische pijnrevalidatie iMSR dan kan het zijn dat het gehele (klinisch) of een gedeelte (poliklinisch) van de pijnrevalidatie vergoed wordt door je ziektekostenverzekeraar. Het kan ook zijn dat u een deel van de afzonderlijke behandelingen vergoed krijgt zoals in de eerstelijns praktijken (fysiotherapiepraktijken, psychologie, etc.) in NL zonder contract. Wat en hoeveel er vergoed wordt hangt dan af van uw aanvullende pakket.

Referenties

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem.
En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Henny Vissers – Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.

HCB Medifit