Longrevalidatie

Herstellen en grenzen verleggen

Longrevalidatie is er op gericht de klachten zoveel mogelijk terug te dringen. We richten het eigen leven zó in dat aandoeningen zo min mogelijk beperken. Het uiteindelijke doel is dat de patiënt na de longrevalidatie weer zo goed mogelijk aan het maatschappelijke leven kan deelnemen. We laten u zo goed mogelijk herstellen en leren u om grenzen te verleggen en te bewaken. Het longrevalidatieprogramma staan onder leiding van dr. Frans Cholbi i.s.m. longarts dr. Dick Pasker en cardiologe drs. Laura van Lochem.


Afspraak maken

Verblijf en behandeling in centrum Medifit Denia

Tijdens het long behandeltraject verblijft u op basis van volpension in revalidatiecentrum Medifit gevestigd in de plaats Denia. De behandelingen worden uitgevoerd in onze behandelkamers, oefenruimten en binnenzwembad.

Het Long revalidatieprogramma komt voort uit een samenwerking tussen hulpverleners, medische- en paramedische specialisten gespecialiseerd in het behandelen van klachten als gevolg van longaandoeningen.

Wij van Medifit hebben sinds jaren een uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma gebaseerd op het nederlands revalidatieprotocol. Het programma heeft een duur van 8 weken op locatie en daarna online begeleiding als u weer thuis bent. Wij helpen je met het opbouwen van je zelfvertrouwen, kracht, algemene conditie, het weer oppakken van je dagelijkse activiteiten, het aanleren van zelfmanagement en educatie. De inhoud van het long revalidatieprogramma is gericht op het aanpakken van de oorzaken van je klachten en dus niet alleen op het leren omgaan met.Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

  • Specifiek individueel programma
  • Wij werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten
  • Voor ieder afzonderlijke oorzaak een specialist op dat gebied
  • Zeer ervaren interdisciplinair team in longrevalidatie

Stap 1

Het huidige niveua vaststellen

  • Geschiedenis (wat is er gebeurd), educatie/informatie over de mogelijkheden;
  • Functionele testen;
  • Vaststellen van de mogelijkheden;
  • Psychologisch onderzoek;
  • Voedingsleer consult.

Stap 2

Het opstellen van een behandelprogramma op maat

Met de gegevens uit deze onderzoeken wordt in een overleg met alle medische betrokken het programma opgesteld. De verschillende behandelingen, zoals b.v.; cognitieve fysiotherapie, manuele fysiotherapie, medische trainingstherapie, psychotherapie, voedingsleer en ontspanningstherapie worden op elkaar afgestemd en constant bijgesteld d.m.v. hertesten en interdisciplinair overleg.

MS (na HCST) revalidatieprogramma op basis van wetenschappelijk onderzoek

De intensiteit voor de revalidatie van de klachten na een stamceltherapie behandeling zijn volgens bepaalde “trainingszones”. Er wordt bij ons dus niet zomaar getraind en/of geoefend. Wij werken op basis van de meest recente wetenschappelijk onderzoeken en uit jarenlange ervaring in het behandelen van MS patiënten na een HCST behandeling ondergaan in Moskou, Mexico of India.

Duur van het programma

Voordat u afreist naar Spanje worden er online intakes afgenomen. Dit is om goed voorbereid naar ons centrum te komen. U verblijft 8 weken in ons centrum waar onderzoeken worden afgenomen en wordt vastgesteld wat uw huidige niveau is en wat de mogelijkheden zijn. We bepalen op welk niveau we de behandeling kunnen inzetten. Dit is meestal voor iedere patiënt verschillend. In deze 8 weken wordt u ook voorbereid voor uw thuiskomst en leveren wij nazorg via online consulten en een online individueel trainingsprogramma.

Vergoedingen

Wij werken samen met alle Nederlandse ziektekostenverzekeraars voor behandeling in onze centra. Als uw behandeling in Nederland vergoed wordt, dan is dat ook het geval als u in Spanje wordt behandeld. Fysiotherapie wordt hetzelfde vergoed als in een fysiotherapiepraktijk in Nederland zonder contract. Wist u dat medisch specialistische revalidatie (iMSR) wordt vergoed vanuit het basispakket?

Meer over vergoedingen

Referenties

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem.
En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Henny Vissers – Witte, Niederlande

Für alle Leidensgenossen, egal wie traurig die Umstände sind, bei einem Besuch in der Reha-Klinik in Moraira können Sie durch die Zusammenarbeit dieses fantastischen Therapeutenteams körperlich und geistig viel lernen!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.

HCB Medifit