Revalideren in Spanje

Revalideren in het buitenland

Medifit behandeling

Medische reizen en de gezondheidszorg in Spanje

Spanje beschikt over 750 ziekenhuizen met zeer goed opgeleide doctoren en state-of-the-art faciliteiten. Wat het unieke is van deze bestemming voor medische reizen is dat het zulke lage kosten van levensonderhoud kent, terwijl de kwaliteit van leven juist heel hoog is.

Dit vertaalt zich ook in de zeer hoge kwaliteit van medische zorg voor relatief lage prijzen. Sommige ziekenhuizen hebben zelfs een aparte afdeling voor de patiënten van revalidatie- en medische reizen. Vaak wordt er namelijk zelfs in tolken voorzien.

Spanje is een populaire bestemming voor degenen die een operatie of behandeling moeten ondergaan op het gebied van cosmetische chirurgie, tandheelkunde, overgewicht en orthopedie (zoals een knieoperatie of heupoperatie).

Taal

De officiele taal in Spanje is Spaans. Echter worden er in een aantal regio´s andere, officieel erkende talen gesproken, zoals het Catalaans en Basks. Engels wordt gesproken in de grote steden, en in de kustgebieden hoort men veel Duits, Nederlands en Frans. Patiënten die dus gebruik maken van de medische reizen hoeven dus geen problemen te verwachten wat de taal betreft.

Bij Medifit wordt Nederlands gesproken.

Moraira

Klimaat

Vanwege het grote oppervlak, bergketens en kuststreken verschilt het klimaat in Spanje van regio tot regio. De hoger en centraal gelegen gebieden, waaronder Madrid, kennen zeer warme zomers en koude winters. Andalusie (het meest zuidelijke deel van Spanje) kan erg warm worden in de zomer. De Pyreneen (de bergketen die een natuurlijke grens vormt met Frankrijk) is een gebied met zeer strenge winters en veel neerslag in alle seizoenen. De Mediterrane kustgebieden hebben het kenmerkende mildere maar ook vochtiger klimaat dan het binnenland, vandaar dat dit de voorkeur heeft voor medische reizen.

Reizen naar Spanje

Er zijn veel ´low cost´ europese maatschappijen die naar Spanje vliegen vanuit andere Europese landen zoals, Ryanair, Transavia en Easyjet. Daarnaast heeft Spanje door zijn populariteit veel internationale vliegvelden. De grootste zijn te vinden in Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca.

Laat u vooraf goed informeren over de maatregelen en benodigde documenten, en ga goed voorbereid op reis.

appartement medifit uitzicht
voordeur medifit reha revalidatiecentrum spanje

Betalen in Spanje

In Spanje kunt u met de Euro betalen.

Geldautomaten zijn overal in Spanje te vinden onder de naam cajeros automáticos en accepteren de meeste internationale bankpassen, zoals Visa en Mastercard. In de meeste winkels en horecagelegenheden kunt u betalen met een Europese pinpas.

Wanneer u geld wilt pinnen in een bank zelf, dient u er rekening mee te houden dat veel banken in het weekend gesloten zijn en door de week vaak al vanaf 14:30uur.

Fooi geven in Spanje

Het geven van een fooi is in Spanje niet verplicht, omdat de servicekosten in de horeca al opgenomen zijn in de prijs. Mocht u toch een fooi willen achterlaten, is het gangbaar een bedrag tussen 5% en 10% van het totaalbedrag te geven.

 

Revalideren aan de Costa Blanca

Revalidatiecentrum Medifit Reha ligt aan de Middellandse Zee in Teulada-Moraira, in het noordelijke deel van de Costa Blanca. Deze regio staat bekend om zijn grillige kustlijnen, aangenaam klimaat (het beste microklimaat binnen Europa) en interessante tradities. Wij verwelkomen u graag in Teulada-Moraira.

Velen gingen u voor:

jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.

Karin Takes, Nederland

Wauwww toch wel trots op mezelf maar vooral op jullie allemaal. Het warme gevoel als ik terugdenk blijf ik vasthouden. Moed, kracht, vertrouwen en levenslust allemaal fantastische kados die ik heb mogen ontvangen van jullie top team...
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan.

Bert Huizingh, Nederland

Aan ieder die heeft bijgedragen aan mijn herstel: daar ben ik zeer dankbaar voor. Het enthousiasme en de passie voor het vak spatten er vanaf. Daarbij opgeteld de persoonlijke aandacht en jullie oog voor de omstandigheden van dag tot dag, maken dat ik het gevoel heb een paar vrienden achter te moeten laten. Dus hierbij speciale dank aan Ana, José, Maria, Marjolein en aan jou voor jullie begeleiding! Mocht het tot verdere (medische) behandeling/revalidatie komen van de door jullie geconstateerde gebreken aan mijn linkervoet, dan zal ik er zeker mijn best voor doen om weer terug te komen onder de vleugels van Medifit!
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien.

Chiel (Michael) & Aty Visser-Dekker, Nederland

Michael kwam in een rolstoel aan in Moraira en vertrok met alleen een wandelstok als (tijdelijke) steun bij het lopen. Veel beter dan we ooit hadden gehoopt!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
HCB Medifit