Over ons

Ontmoet de mensen achter Medifit

Indien u kiest voor Medifit wilt u uiteraard weten welke mensen u gaan behandelen en wat onze visie is. Maak kennis met ons!

Revalidatiecentrum MedifitReha gelegen aan de Costa Blanca, in Spanje is opgestart door Miguel Martorell Schonenberg en Gerard Krol. Beide hebben fysiotherapie aan de Fontys hogeschool van Eindhoven gestudeerd. Na hun opleiding hebben ze vele bijscholingen gedaan, zoals o.a. manuele therapie, sportfysiotherapie, revalidatie therapie. Werkervaring werd opgedaan bij verschillende revalidatiecentra in Nederland (Eindhoven), Engeland (Londen), Italië (Milaan) en Spanje (Valencia).

In 1998 kwamen we weer samen en zijn we een fysiotherapiepraktijk gestart in Moraira. We hebben in de fysiotherapiepraktijk veel disciplines samengebracht om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. De kliniek groeide snel uit met verschillende disciplines. Hierdoor kwam het idee om een revalidatiecentrum met een unieke revalidatiefilosofie te beginnen.

In September 2002 was het zover, het Internationale revalidatiecentrum MedifitReha was een feit. Met de ervaringen die zijn opgedaan in verschillende grote revalidatiecentra in Europa zijn er verschillende revalidatieprogramma´s ontwikkeld. Alle revalidatietrajecten hebben als belangrijkste uitgangspunt; persoonlijke intensieve revalidatie afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de patiënt.

Revalidatiecentrum MedifitReha staat vandaag de dag bekend als een van de betere revalidatiecentra in Europa.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Download onze brochure

Behandelingen en revalidatieproces

Bij MedifitReha vindt u een professioneel team van therapeuten en medisch specialisten gespecialiseerd in revalidatiegeneeskunde. Wij beschikken over een uitgebreide ‘hands-on’ ervaring voor wat betreft het behandelen van allerlei neurologische, fysieke, psychische en cognitieve aandoeningen.

Wij begeleiden en controleren de patiënt in het revalidatieproces van de eerste tot de laatste dag van zijn/haar traject. Onze doelstelling is: het bieden van hooggekwalificeerde zorg en efficiënte revalidatie gericht op iedere afzonderlijke klacht. Dit bereiken we door ruim de tijd te nemen voor elke patiënt. Het revalidatieprogramma passen we constant aan op wat mogelijk is op ieder moment. Deze persoonlijke (1:1), op de mens gerichte en intensieve aanpak is wat ons concept uniek maakt!

Het team van MedifitReha

Ons behandelteam wordt geleid door een revalidatiearts; wij hebben iedere week multidisciplinaire vergaderingen om iedere patiënt afzonderlijk te bespreken. Het revalidatiecentrum staat onder leiding van een Nederlands managementteam dat ervoor zorgt dat alles soepel en naar wens verloopt.

Kosten en vergoedingen revalideren in het buitenland

Alle administratieve noodzakelijkheden worden door ons zorgvuldig afgehandeld, zodat u zich volledig kunt richten op uw revalidatie. Onze revalidatietrajecten worden vergoed uit het basispakket van alle Nederlandse zorgverzekeringen. De werkwijze van de zorgverzekeringen veranderd constant en zijn niet allemaal hetzelfde. Zo zijn er verzekeraars die ons direct uitbetalen, zodat u zelf niets hoeft voor te schieten. Er zijn echter ook verzekeraars die de patiënt direct uitbetaald, in dit geval moet de patiënt eerst zelf de revalidatie voorschieten.

Weer terug in Nederland

Als u weer terugkeert naar Nederland, voorzien wij u van een medisch overdrachtsrapport in het Engels en indien gewenst een vertaling in het Nederlands. Indien nodig nemen wij contact op met uw behandelend arts / specialist in Nederland. Ook werken wij samen met revalidatiecentra in Nederland, waar u poliklinisch terecht kunt als dit nog nodig zou zijn.

Samenwerking met TopzorgGroep Nederland

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn wij de samenwerking aangegaan met TopzorgGroep Nederland.

U kunt contact met ons opnemen met de vraag wat wij voor u kunnen betekenen. Wanneer u een indicatie heeft voor een poliklinische of klinische revalidatie wordt u doorverwezen naar een revalidatiearts op een van de locaties van TopzorgGroep in Nederland. Tijdens deze intake beoordeeld de revalidatiearts of er inderdaad een indicatie is voor revalidatie en voor welk soort revalidatie. Bij een indicatie maken wij een aanvraag en sturen die in bij de zorgverzekeraar. De medisch adviseur van de zorgverzekeraar beoordeeld de aanvraag en beslist of de aanvraag wordt goedgekeurd of niet. Bij afkeuring kan er een bezwaarschrift worden ingediend bij de zorgverzekeraar. Bij goedkeuring wordt het proces in gang gezet om bij ons in Spanje te komen revalideren. Na afloop van de revalidatie wordt indien nodig nazorg geleverd door Topzorggroep.

Hiernaast kunt u via TopzorgGroep u aanmelden voor een operatie in het ziekenhuis HCB. U kan voorbereidende therapie in Nederland krijgen bij de TGZ en Medifit doet de revalidatie voor en na de operatie in Spanje. Bij thuiskomst in Nederland wordt u indien nodig verder begeleid door de TopzorgGroep.

Samenwerkingen met andere medische specialisten

Wij willen ons zo optimaal mogelijk inzetten met betrekking tot uw zorg. Daarom is samenwerking belangrijk. Revalideren is namelijk een van de schakels in de zorgketen. De zorg in ons revalidatiecentrum vindt plaats na afstemming met andere specialismen zoals: die in ziekenhuizen, in verpleeghuizen, bij de thuiszorg, met uw huisarts en andere eerstelijns disciplines.

Indien mogelijk hebben we voordat u bij ons begint met een revalidatietraject contact met uw behandelaar tot op dat moment, om ons zo goed mogelijk voor te breiden op uw komst. Na afloop van het revalidatietraject schrijven we altijd een uitgebreid eindverslag, zodat uw arts, specialist of therapeut precies op de hoogte is van wat wij hebben gedaan en wat ons advies is voor een eventuele voortzetting in uw eigen land.

Medifit behandeling

Ik wil me

aanmelden

Ik wil iemand

verwijzen

Bekijk het

aanbod

Stel een

vraag

Velen gingen u voor:

review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.

Janine Vorstenbosch, Nederland

Wat was het een fantastische ervaring en het heeft mij veel gebracht. 8 weken revalideren zowel fysiek als mentaal. In de setting van een heel fijn zorghotel, waar het mij werkelijk aan niets ontbrak. Waar ik naast het dagelijks oefenen en trainen tot rust kwam. Een bonus was het ontmoetten van lotgenoten. Vele mooie gesprekken s’avonds op het terras. meer lezen

Armand Herzberg, Nederland

Door het trainen naar mijn behoefte en het toepassen van maatwerk, heb ik de revalidatie als effectief ervaren.

Lees meer

review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.

Karin Takes, Nederland

Wauwww toch wel trots op mezelf maar vooral op jullie allemaal. Het warme gevoel als ik terugdenk blijf ik vasthouden. Moed, kracht, vertrouwen en levenslust allemaal fantastische kados die ik heb mogen ontvangen van jullie top team... meer lezen  
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer

Chiel (Michael) & Aty Visser-Dekker, Nederland

Michael kwam in een rolstoel aan in Moraira en vertrok met alleen een wandelstok als (tijdelijke) steun bij het lopen. Veel beter dan we ooit hadden gehoopt!
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Bert Huizingh, Nederland

Aan ieder die heeft bijgedragen aan mijn herstel: daar ben ik zeer dankbaar voor. Het enthousiasme en de passie voor het vak spatten er vanaf. Daarbij opgeteld de persoonlijke aandacht en jullie oog voor de omstandigheden van dag tot dag, maken dat ik het gevoel heb een paar vrienden achter te moeten laten. Dus hierbij speciale dank aan Ana, José, Maria, Marjolein en aan jou voor jullie begeleiding! Mocht het tot verdere (medische) behandeling/revalidatie komen van de door jullie geconstateerde gebreken aan mijn linkervoet, dan zal ik er zeker mijn best voor doen om weer terug te komen onder de vleugels van Medifit!
HCB Medifit