Revalidatie na amputatie

Voor mensen met een amputatie biedt MedifitReha een eersteklas revalidatietraject

revalidatie na amputatie

Wondverzorging

Aan het begin van uw revalidatie is wondgenezing het belangrijkste revalidatiedoel. De hechtingen zijn dan ook nog in uw stomp aanwezig. U moet de stomp ontzien, maar het is ook belangrijk aan uw lichamelijke conditie te werken. Het aanwezige vocht in uw stomp moet bovendien zoveel mogelijk verminderd worden. Hiervoor bestaan verschillende methodes. De revalidatiearts zal met u overleggen welke methode voor u het meest geschikt is.

Staan en lopen met een prothese

De sta- en looptraining begint met staan en lopen zonder prothese. Deze training breidt u langzaam uit met het lopen met een oefenprothese en met behulp van hulpmiddelen. Voordat u een eigen prothese krijgt aangemeten, is het belangrijk dat het meeste vocht uit uw stomp verdwenen is. Uw stomp zal dan namelijk niet veel meer in grootte veranderen.

Na het aanmeten van uw prothes start u de sta- en looptraining. Door deze training zal er nog meer vocht uit uw stomp verdwijnen. Uw prothese moet daarom regelmatig worden aangepast.

revalidatie na amputatie
revalidatie na amputatie

Verdere behandeling

Het is de bedoeling dat u na het revalideren in ons revalidatiecentrum thuis weer zo zelfstandig mogelijk functioneert, zowel met als zonder prothese en/of hulpmiddelen.  Als u bijvoorbeeld een rolstoel, krukken, rollator of vervoershulpmiddelen nodig hebt, dan kunnen die in overleg met u worden aangevraagd.

Tijdens de revalidatieperiode is er ook regelmatig aandacht voor de verwerking en acceptatie van uw amputatie. Als u daar behoefte aan hebt, dan kan de psycholoog/psychotherapeut u bij die verwerking en acceptatie begeleiden.

Hoe lang de behandeling duurt, verschilt per persoon. Dat hangt onder andere af van de genezing van uw stompwond, uw conditie en de snelheid waarmee u vaardigheden aanleert. Samen met de behandelaars werkt u eraan dat u aan het einde van de behandeling weer zo zelfstandig mogelijk bent.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geïnteresseerd? Neem direct contact op!

Velen gingen u voor:

Frank Bierlee, Nederland

Op 09/11 ben ik begonnen met de 8 weken interne COPD Revalidatie van MedifitReha hier in Spanje. Dit was voor mij de laatste kans, ik was niet meer blij met dit leven. Alles door de gevolgen van COPD. Het snakken naar adem , geen 5 meter meer kunnen lopen, de longaanvallen, en vooral het snakken naar adem. En ook voor de omgeving was het niet fijn om me zo te zien. Lees meer
jos jansen - patient Meditit Reha

Jos Jansen, Nederland

8 weken lang heb ik keihard getraind met de therapeuten. Resultaat is dat ik nu veel meer uithoudingsvermogen heb. Voel me ook véél beter. De gezonde lucht aan de Costa Blanca heeft ook goed meegeholpen.
review debbie

Debbie, Nederland

De dagelijkse beslommeringen kun je letterlijk thuis laten en je volledig op je herstel richten, zowel geestelijk als lichamelijk. Een geweldig concept en geweldige lieve mensen! Ik heb weer een doel en zie de toekomst weer een beetje zitten, deze was voor dit avontuur nul!
review Mildred May

Mildred May, Den Haag

Ik voelde me erg op mijn gemak door de lieve zorgzame therapeuten. Ook verbleef ik in een mooi appartement waar ik aan mijn rust toe kwam. Deze 6 weken hebben mij een stuk sterker en zekerder gemaakt.
review henny vissers - witte

Henny Vissers - Witte, Nederland

Voor alle lotgenoten, hoe triest de omstandigheden ook zijn, bij een bezoek aan de revalidatie kliniek in Moraira, kan je met samenwerking van dit fantastische therapeuten team, heel erg veel leren, in zowel fysiek als mentaal opzicht!

Nanda, Nederland

Echt, wat een fantastische revalidatie centrum! Ben net 2,5 week terug na een heupoperatie. Wat een professionals en lieve mooie mensen! Een aanrader voor ieder die hier " geen" nazorg krijgen adviseer ik: ga naar Spanje en Medifit... zorgverzekeraars vergoeden dit. Fantastisch team!!

Marije, Nederland

Bij HCB Medifit wist ik vanaf het eerste moment dat ik in goede handen was, letterlijk en figuurlijk. Wat een fijne mensen. Er is veel kennis en kunde maar vooral ook echte aandacht en een zorgvuldige afstemming. De andere grote kracht van het PCS-traject ligt voor mij in de combinatie van verschillende behandelingen. Wat mij hierin vooral heeft geholpen was dat alle onderdelen zowel gericht waren op training en verbetering van het lichamelijke aspect (namelijk de klachten die ik ervaar) als op hoe ik hiermee om kan gaan. Lees meer
review Klaas Jan Hindriks

Klaas Jan Hindriks - Buitenland Correspondent NOS, Nederland

Jullie organisatie en behandel centrum onderscheidt zich niet alleen door de medische kennis maar vooral door toewijding en de inspirerende ondersteuning van de uiterst ervaren medewerkers.

Jan-Luc Coenen, Nederland

Na twee knie operaties in één jaar, heb ik de stap genomen om te gaan revalideren bij Medifit Reha in Spanje. Het team van therapeuten en trainers heeft me fantastisch opgevangen. In vier weken tijd hebben ze me geholpen waardoor ik nu weer goed kan lopen, traplopen en fietsen. De samenwerking tussen de zeer deskundige artsen en therapeuten is fantastisch waardoor ik me als patiënt altijd het middelpunt heb gevoeld. De kwalitatief hoogstaande zorg in een menselijke omgeving hebben er voor gezorgd dat ik een grote stap in mijn revalidatie heb kunnen maken. Dank jullie wel!   Jan-Luc is eigenaar van Fausto wielercafé. Bekijk zijn website hier: https://fausto.today/
review esther

Esther, Nederland

Vanaf het eerste moment dat mijn vrouw Esther in Spanje kwam tot en met het laatste is er super voor haar gezorgd. Zowel fysiek en geestelijk is er aan het herstel van Esther gewerkt en met succes! Wij hebben er geen moment spijt van gehad en zullen het echt iedereen aanraden!
HCB Medifit